KHA

'Bizde tarafsızlığın daniskası var'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek adam eleştirilerine Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü üzerinden yanıt vererek, “Böyle olan bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi diyor. Demek ki Gazi Mustafa Kemal tarafsız değildi. Demek İnönü tarafsız değildi. Öyle saçmalık olur mu? Siz hizmette tarafsız olacaksınız. Ya bizde tarafsızlığın daniskası var ya?” dedi. Yenikapı’daki Büyük İstanbul Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

Bizde tarafsızlığın daniskası var
SESSİZ DEVRİM DİYENLER KUDURDU
“Girdiğimiz tüm mücadelelerde İstanbul kapı gibi arkamızda durduğu için hep galip geldik. 1994’de Büyükşehir Belediye başkanı olduğumuzda birileri dudak büküyordu, göz süzüyordu. Kısa sürede öyle bir devrim gerçekleştirdik ki, bizi küçümseyenlerin hepsi mahçup olarak baktı. Batı bile ne dedi, ‘ Sessiz devrim’ dedi. Şimdi o sessiz devrim diyenler kudurdular.

Hâlâ bakıyorsunuz karşımızdakiler bir şeyi temelsiz bir şekilde savunuyor. Dürüst olun, doğru olun ülkeyi batırdınız, bitirdiniz. Amerika’ya bakıyoruz kaç hükümet değişmiş. Tüm tarihi boyunca 17 başkanla yönetilmiş. Bizde 48 ama onlarda 17 tüm tarihi boyunca. Aynı dönemde Fransa 11 cumhurbaşkanı, İngiltere 15 hükümet kurmuş. En fazla Almanya hükümet değiştirmiş o da 24 hükümetle bugüne ulaşmış. Bizim 48 hükümet kurmuş olmamız demokrasimizin gücünün değil, istikrarsız olduğunun göstergesidir. 

Bizde tarafsızlığın daniskası var

ONUN KOLTUĞU KONTROLLÜ
CHP Genel Başkanı kendi ifadesiyle 23.05-23.30 neyse civarında havalimanına iniyor. Bakıyor ki ortalık karışık. Ortalığın karışık olduğunu görünce hemen Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidiyor. Diyor ki ‘sayın Cumhurbaşkanı’ diyor, ‘Marmaris’ten çıktığında beni haberdar etseydi ben de oraya gelirdim’ diyor. Ya biz Facetime’dan tüm Türkiye’ye çağrımızı yaptık. Sen de çıkıp gelseydin, niye gelmedin? Ama demek ki bundan sonra Kılıçdaroğlu’na iadeli taahhütlü göndermemiz lazım. Bunlar da yürek diye bir şey yok. Kaçıp gider. Sonra da çıkıp utanmadan bir şey daha söylüyor. Bu diyor kontrollü darbedir. Ey Kılıçdaroğlu bu ifade var ya şehitlerimizin ruhunu muazzep edecektir. Yakınlarının ve gazilerimizin yüreğini kanatacak laflardır bunlar. Kontrollü koltukta oturan her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya, kontrollü koltuk... Çünkü bu kasetle oraya gelmiş olan bir kişi. Yedi seçim kaybetti. Şimdi sekizinciye hazırlanıyor. Ama inanın yine gitmez. Gitmez. Koltuk kontrollü. 

CHP’NİN GEÇMİŞİNİ HİÇ OKUMAMIŞ
Trabzon’da konuşuyor. Partili cumhurbaşkanlığını eleştiriyor. Partili cumhurbaşkanlığı olur mu? Partiyi mi yönetecek, ülkeyi mi yönetecek diyor. Sanki CHP’nin geçmişini hiç okumamış. Gazi Mustafa Kemal hem cumhurbaşkanı hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı değil miydi? Ey Kılıçdaroğlu biraz tarihini oku, geçmişini oku. İsmet İnönü hem CHP’nin genel başkanı hem cumhurbaşkanı değil miydi ya? Senin geçmişinde bunlar var. Demek ki sen geçmişinden rahatsızsın. Böyle olan bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi diyor. Demek ki Gazi Mustafa Kemal tarafsız değildi. Demek İnönü tarafsız değildi. Öyle saçmalık olur mu? Siz hizmette tarafsız olacaksınız. Biz şu kadar hizmet yapıyoruz. Bu yaptığımız hizmetlerde diyor muyuz, Yavuz Sultan Selim köprüsünden şunlar şunlar geçer, şunlar geçemez diyor muyuz? Ya bizde tarafsızlığın daniskası var ya. 

Hiç yorum yok